Saturday, August 10, 2013

Stilbook i Lolita



Dragi moji,

ovoga puta vam donosim još jedan new in post. Između ostalog, tu se nalaze moja nova fedorica, u koju sam se zaljubila na prvi pogled, torba sa ebay-a, novi komadi nakita, i nezaobilazni Stilbook, koji sam pročitala barem tri puta od kad sam ga kupila. Želim posebno da naglasim nakit koji sam kupila u Nakit Mix-u. Sigurna sam da dosta vas već zna za njih, ali ukoliko neko ne zna, preporučujem da pogledate njihovu stranicu, jer imaju stvarno širok izbor nakita. :)
Mrzi me još da pišem, tako da bi to bilo to od mene :)








16 comments:

  1. Divni noviteti, želim ovaj šešir i ja jer nikada ih dovoljno za ljeto :).. ova oglica sa cvijećem i lastavicom je savršena <3

    E.

    ReplyDelete
  2. super stvarcice ali ja od sesirica ne vidim nista drugo ;)

    ReplyDelete
  3. jaoj nausnice <333
    xx
    ajnira.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Samo dobar aparat za fotkanje...Inace vec vidjene ideje i odlicno prekopirane... Na zalost nista inovativno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah, dobro, to je tvoje misljenje. :)
      A ovo je inace slikano najobicnijim telefonom, sa kamerom od 5mp, tako da ne bih bas rekla da je dobar aparat :D

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Samo sam zeljela da pohvalim fotografije kao dobre... Lijepe su zaista (mozda je do osvjetljenja, pozicije,.. ne znam ali dobre su) to je bio kompliment :) A o nakitu ne bih u detalje...Ispadne da hejtujem ali zaista sam vec vidjela masu ovakvih radova... zao mi je sto rijetko ko je zaista inovativan prilikom pravljenja nakita. Sve se svede na kopiranje i sastavljanje gotovih komponenti :( Posto ste posebno dali akcenat na nakit... Ovo ostalo je pokusaj fenseraja a jedva se za krruha ima u Bosni pa... :) lijep pozdrav

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. https://www.facebook.com/nakitmix

      Delete
    6. Ateh ne znam da li si ovim komentarom možda mislila na Nakit Mix? Ukoliko jesi bilo bi mi drago da pogledaš prvo naše radove,pa tek onda doneseš mišljenje. https://www.facebook.com/nakitmix
      Već više od dvije godine aktivno postojimo i imamo veliki broj djevojaka koje nose naš nakit, kad pogledaš profil vidjećeš da se ne bavimo sklapanjem gotovih komponenti. Što se kopiranja tiče možda nisam dobro istražila tržište, trudimo se da u našem asortimanu bude neobičan nakit koji se ne može kupiti bilo gdje. Biće bi mi drago da mi pokažeš neki nakit koji mi kopiramo.

      Delete
    7. Nije mi se dalo bas smarati oko toga u detalje ali evo kao primjeri. Na racun prvih par postovanih slika kod Vas na fb zidu gugla se i izadje:

      http://www.etsy.com/listing/106941272/retro-pink-turquoise-bow-headband
      http://www.minigiftbox.com/Rope-Watch-Hand-knitted-Leather-Watch-Womens-Jelly-watch-High-quality-Wrist-Watch-7081.html
      http://www.overstock.com/Jewelry-Watches/NEXTE-Jewelry-Brass-Angel-Wing-Ring/4349525/product.html
      http://shop.delancefashion.com/jewellery/rings/lavine-double-wing-ring.html
      http://www.craftjuice.com/story.php?title=Button_Ring_-_Blue_and_Orange_Fabric_Flower
      http://www.etsy.com/listing/117221355/navy-blue-black-rope-bracelet-with-gold

      Dosta nakita lici na nakit djevojke koja je vise od pet godina u ovom poslu

      https://www.facebook.com/fashion.handmade

      Ako Vas zaista zanima kako izgleda unikatan i mastovit nakit:

      https://www.facebook.com/LolaDesignbyS?ref=br_tf
      ili
      https://www.facebook.com/pages/MARA-designjewelry/160357350727773

      A evo da ne bude da nije sa nasih prostora. Zene su zaista primjer umjetnika koji rade svoje radove a ne kopiraju i ne fusere...I sve je to istinski stilizovano i nije buvljak nakit... U biti ja nemam nista sa Vasim nakitom imam sa tim sto se svasta nosi i podvodi pod "stil"... I sto polu-informisana osoba izgradjuje svoj stil na racun nakita koji ni malo nije poseban i na racun Stilbook-a... To nije stil to je "nosim sve sto svi kupuju i pokazujem da umijem citati slike". Zavrsila sam sa ovim. Budite mi pozdravljene i nadam se da ovo moje ima svrhu ako makar jedna mlada osoba ovo procita i odluci da se ne povodi sundom koji nas okupira i... ukljuci mozak.

      Delete
    8. Hvala na odgovoru. Ja iskreno nisam nikad ni vidjela ove nakite čije si mi linkove stavila. Nemam čak Beba ni u prijateljima. Koliko mogu vidjeti Beba nakit radi tehniku transfera na nekoj masi, koja uopšte ne liči na našu. Nakit je baš lijep i to je jedina sličnost koju vidim sa našim nakitom. :) Mi inače radimo tehniku dekupaža na masi za modeliranje. Što se tiče stila i ukusa o tome zaista ne vrijedi raspravljati. Nešto što ja nosim ti nkada ne bi i obrnuto, naravno. Što svakako ne znači da je moje dobro, tvoje loše, ili tvoje dobro, a moje loše. Ne bi bilo ni zanimljivo da smo svi na svijetu uniformisani i isti. Lično, nisam neko ko bi uvrijedio bilo koga, niti sam konfliktna ličnost. Cijenim svakog kreativca i njegove radove, znam koliko truda, vremena i živaca ulažemo mi pa vjerujem da tako svako. Stil je stvar individualnosti i ljepota je u oko posmatrača. :)

      Delete
  5. super :)



    http://elzanapjevic.blogspot.com/

    ReplyDelete